|
عقــــــاب و چکاوک | ||
|
چهمجه نوعی غذای محلیه سولدوز (نقده) است و روش پخت خاص خودش رو داره و به همین دلیل هرکسی نمی تونه به درستی این غذا رو طبخ کنه. پس اگه برای بار اول این غذا رو پختید و طعمش به مزاجتون نساخت اشکال کار رو از یه جای دیگه جستجو کنید این غذا سبزی مخصوص خودشو داره به اسم "اولیک" که من معادل فارسیش رو نمی دونم.گیاه خودروییه. خیسش خیلی تلخه! برای پخت و پز از خشک شده اش استفاده میشه. طرز پخت (برای ۴ نفر): مقداری گوشت گوسفند (تازه) رو تو آب بپزید. موقعی که گوشتتون نیم پز شد یک پیمانه لپه بهش اضافه کنید و بذارید تا جفتشون کامل بپزن. حواستون باشه تا جایی بپزید که آخرسر ۴ پیمانه و نصفی از آب گوشت داخل ظرفتون باقی مونده باشه. تو یه ظرف دیگه هم "اولیک" (به مقدار لازم) رو تو آب بریزید و بجوشونید. یه قل که جوشید، آب جوش رو خالی کرده و سبزی رو ازش سوا کنید. با این کار تلخیه اولیک از بین میره. حال ۴ پیمانه برنج رو (که از قبل خیسوندید) به همراه همون ۴.۵ پیمانه آب گوشت + مخلوط گوشت و لپه و اولیک پخته شده رو داخل یه ظرف مناسب ریخته و مقداری نمک و ادویه اضافه می کنیم و دقیقا مثل کته میذاریم بپزه. همین...! نوش جانتون دانشجو که بودم یکی از اساتیدمون همسرش اهل نقده بود. خانوادتا هم آشنایی قبلی با هم داشتیم. خیلی از این غذا خوشش میومد و به همین دلیل ازم خواست که براش اولیک تهیه کنم. ماهم خشک شده اش رو فرستادیم براش. انقدر ذوق کرده بود.. موضوعات مرتبط: سولدوز [ سه شنبه دوم آبان ۱۳۹۱ ] [ ۸:۳۸ ب.ظ ] [ تیـــما ]
|
||
| [ طراحی : ایران اسکین ] [ Weblog Themes By : iran skin ] | ||